//20 september: Tolstoj–avond in Boxtel (N.Br.)

20 september: Tolstoj–avond in Boxtel (N.Br.)

In samenwerking met de bibliotheek organiseert Transitie Boxtel een lezing op 20 september over de Russische schrijver Lev Tolstoj (1828 – 1910). Op 1 sept. komt het boek ‘De Verboden Werken van Lev Tolstoj’ uit, vertaald door Sieuwert Haverhoek.

Vertaler Haverhoek komt zelf naar Boxtel om over Tolstoj en zijn leven te vertellen. Daarbij zal de nadruk liggen op de periode in zijn leven dat hij overtuigd vredesactivist werd. Juist in deze dagen van de verschrikkelijke oorlog van Rusland tegen Ukraine is ook de visie en het werk van Tolstoj weer actueel.

De toegang tot de lezing in de bibliotheek (aanvang 8.00 uur) is gratis, maar aanmelding is nodig met een kort mailtje naar Transitie Boxtel: ttboxtel@gmail.com .

Voor een recente beschrijving over het leven van Tolstoj en het belangwekkende vertaalwerk van Sieuwert Haverhoek zie: Inleidend artikel over Tolstoj (21 juli 2022) 

2022-07-22T19:57:06+00:00 juli 19th, 2022|Geen categorie|