//Jimmy Carter: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

Jimmy Carter: Stop geweld tegen vrouwen en meisjes

JIMMY CARTER:
‘Stop geweld tegen vrouwen en meisjes’

Zijn in maart j.l. verschenen boek “A Call to Action: Women, Religion, Violence, and Power” heeft hij aan 187 politieke en geestelijke leiders in een groot aantal landen gestuurd. De inmiddels 89-jarige Jimmy Carter, 4 jaar president van de VS (1977-1981), en daarna al ruim 30 jaar ‘president’ van het Carter Center (1982 – heden), dat hij samen met zijn vrouw Rosalynn (85) opzette, wil de laatste jaren van zijn leven de grootste tragedie van de mensheid aanpakken: geweld tegen vrouwen en meisjes. Hij zegt hierover:

“De belangrijkste en nauwelijks aangepakte wereldwijde uitdaging betreft de ontberingen en misbruiken die vrouwen en meisjes moeten ondergaan, hoofdzakelijk veroorzaakt door een onjuiste interpretatie van zorgvuldig uitgezochte religieuze teksten en de groeiende acceptatie van geweld en oorlogsvoering.”
The Elders (opgericht door Nelson Mandela in 2007), waar Jimmy Carter lid van is, en het Carter Center zijn een internationale campagne begonnen om deze tragedie aan te pakken.
Klik hier voor meer informatie over dit boek en 23 actie-voorstellen.
Klik hier voor meer informatie over The Elders. 

2018-08-01T12:51:07+00:00 augustus 1st, 2018|Geen categorie|