//Eerder aangekondigde boeken

Eerder aangekondigde boeken

FELLE AANKLACHT TEGEN OORLOG;
HARTSTOCHTELIJK PLEIDOOI VOOR VREDE

Bespreking (van het 2-delige werk van de historicus C.V.Lafeber “God treurde niet om de slechtheid van de mensen, over hun domheid weende hij.”) lees meer

Henk Wesseling:
“HET HEDENDAAGSE TERRORISME, 2001-2008”

De terreuraanslagen van 11 september 2001 vormden voor Henk Wesseling aanleiding om zich te verdiepen in het verschijnsel terrorisme. Na intensieve bestudering hiervan verscheen dit voorjaar ‘Het hedendaagse terrorisme, 2001-2008; feiten, meningen en persoonlijk commentaar.’ Behandeld worden onder meer de oorzaken van terrorisme, politieke en militaire reacties, terrorismebestrijding in eigen land, wat zijn terroristen voor mensen en de angst van en voor hen. ……lees meer

DE TAAL VAN DE VREDE

“De taal van de vrede spreken door geweldloze communicatie toe te passen, biedt ons de kans om de hevigheid van conflicten te verminderen of ze op te lossen,” stelt Marshall Rosenberg in zijn nieuwste boek. …. lees meer

NAAR EEN VEILIGE SCHOOL

Hoe ontwikkel je het vermogen van leerlingen, docenten en de schoolleiding om constructiever met agressie om te gaan, onder andere via zelfregulering. Dat is de kern van dit belangwekkende boek……. lees meer

OMGAAN MET HANGJONGEREN: 99 TIPS

“Zachte aanpak is beter voor de buurt dan harde. Ze hangen rond, maken lawaai en gooien ruiten in. Hangjongeren kunnen het woongenot flink verpesten…. lees meer

2018-08-12T13:21:29+00:00 juli 12th, 2018|Geen categorie|